Hvordan fungerer en airfryer?

airfryer kylling

En airfryer kan minne om en klassisk frityrkoker. En airfryer er et sunnere alternativ enn den tradisjonelle frityrkokeren. Stadig flere velger derfor å bruke en airfryer i forbindelse med matlaging. Du vil raskt oppdage at dette både er et sunt og smakfullt alternativ. De fleste airfryere leveres med en oppskriftsbok.

En av fordelene med en airfryer er at du ikke bruker mye olje under matlagingen. De fleste oppskriftene krever ikke noe bruk av olje. Dette er derfor et godt alternativ for deg som ønsker et godt alternativ til den tradisjonelle frityroljen. Når du tilbereder mat i en airfryer får du raskt en sprø overflate.

airfryer funksjonalitet

Matlaging med bruk av varmluft

En airfryer fungerer ved at varmluft sirkulerer jevnt i skuffen, der ingrediensene ligger plassert. Denne sirkulasjonen av varmluft gjør at råvarene blir tilberedt ved bruk av en jevn varmefordeling. I bunnen på skuffen er det vanligvis en rist. Denne risten i kombinasjon med den varme luften gjør at maten blir tilberedt på riktig måte.

Når du tilbereder mat i en airfryer får du en sprø overflate på maten. Under den sprø overflaten finner du den saftige smaken på råvarene, som er tilberedt. De fleste airfryere fungerer ved at du stiller inn en av de forhåndsinnstilte tilberedningsmodusene. Du kan også bruke manuelle innstillinger når du skal tilberede maten.

Cosori hvit fries

Sjekk ut alle våre airfryer modeller her!

Sunnere mat uten olje

I dag har de fleste forbrukere en frityrgryte stående på kjøkkenbenken. En frityrgryte tilbereder råvarene ved bruk av frityrolje. Det er spesielt pommes frites som tilberedes på denne måten. Når du tilbereder pommes frites i en airfryer trenger du ikke å bruke olje. Du får likevel den sprø overflaten som du vanligvis får ved fritering.

Når du tilbereder pommes frites legger du råvarene i skuffen. Deretter velger du det forhåndsinnstilte programmet som passer best. Du trenger ikke å tilføre olje eller andre ingredienser, om det ikke er ønskelig. Airfryer er derfor et sunt alternativ sammenlignet med fritering og steking. Du slipper å bruke smør eller olje under tilberedningen.

cosori airfryer rød matlaging

Mange gode oppskrifter

De fleste airfryere leveres med en oppskriftsbok. Her finner du et stort utvalg av retter og desserter, som kan tilberedes ved bruk av en airfryer. I denne oppskriftsboken kan du la deg inspirere til å lage en rekke smakfulle retter. Enkelte airfryere leveres også med en oppskriftsapp. En slik app gir tilgang til både oppskrifter, anbefalinger og tips.

Det er i utgangspunktet ingen begrensning for hva du kan tilberede i en airfryer. Enkelte modeller leveres med to skuffer. Dette gjør det enkelt å tilberede flere typer ingredienser samtidig. Du kan derfor tilberede mat til flere personer på en gang. Dette er derfor en sunn og praktisk form for matlaging, som stadig blir mer populær.

air fryer rengjøring

Effektiv og rask rengjøring

Det er enkelt å rengjøre en airfryer etter bruk. Det eneste du trenger å gjøre er å plassere de løse delene i oppvaskmaskinen. Du bør imidlertid lese bruksanvisningen før du bruker en airfryer. De ulike modellene har hver sine egenskaper. Du får blant annet airfryere med en praktisk fettfjerningsteknologi.

RELATERT TIL AIRFRYER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *