Hva er en airfryer?

cosori airfryer 3 farger

En airfryer er et sunnere alternative til den klassiske frityrgryten. Ved bruk av et slikt kjøkkenapparat oppnår du den samme sprø overflaten som du får når du friterer. En airfryer er derfor et utmerket alternativ for deg som liker pommes frites og annen fritert mat. Dette er en kjøkkenmaskin som kan brukes til både steking, fritering og koking.

Du trenger ikke å bruke olje når du tilbereder maten i en airfryer. Dette er derfor et mye sunnere alternativ til både steking og fritering. Den fungerer ved bruk av et innebygget og oppvarmet varmeelement. En vifte gjør at det kan sirkulere varmluft. Dette er en funksjon som kan minne om en klassisk varmluftsovn.

En airfryer er derimot enda mer effektiv enn en varmluftsovn. Du legger råvarene inn i en eller to skuffer. Hver enkel modell leveres i ulike størrelser. De fleste airfryere leveres med forhåndsinnstilte funksjoner. Du bør derfor se etter en modell som har de funksjonene som du er på jakt etter. Du kan også stille inn temperatur og tid manuelt.

Du kan stille den inn med en effekt på opptil 1700 W med Cosori Premium airfryer og Cosori Smart airfryer. Den kan ha en kapasitet på opp mot 5 kg. Du kan derfor tilberede mat til flere personer på en gang. De fleste airfryere har en timer som kan stilles på opptil 60 minutter. Den bør leveres med et praktisk display som viser tid, effekt, program og lignende.

Airfryer norge cosori test

Hvordan bruker man en airfryer?

De fleste airfryer modeller leveres med flere forhåndsinnstilte funksjoner. Det eneste du trenger å gjøre er å legge råvarene inn i en eller to skuffer. Deretter velger et av de forhåndsinnstilte programmene. Du kan også stille inn tid og temperatur selv. Det er derfor lurt å finne frem til en oppskrift som allerede er tilpasset tilberedning i en airfryer.

Du trenger ikke bruke olje eller smør når du tilbereder maten. Det skal i utgangpunkt ikke brukes olje direkte i skuffen. Maten blir tilberedt ved bruk av en effektiv varmluftsfunksjon. Dette er en funksjon som gir en sprø overflate på maten som tilberedes. Resultatet kan derfor minne om når du bruker en frityrgryte.

Det er mange enkle retter du kan tilberede i en airfryer. Du kan bant annet tilberede pommes frites, kylling, kjøtt, fisk og grønnsaker. Når du kjøper en airfryer får du som regel med en oppskriftsbok. Her finner du utallige oppskrifter som skal gjøre matlagingen enklere. Du bestemmer selv om du skal bruke olje eller ikke.

Når du skal gå til anskaffelse av en airfryer bør du velge en som passer for ditt bruk. Det er mange ulike modeller i det norske markedet. Det er viktig at du blir fornøyd etter at maten er ferdig tilberedt. Hvis du bare skal bruke den til å tilberede pommes frites, trenger du ikke en modell med stor kapasitet.

airfryer før bruk

Hvor stor airfryer trenger jeg?

Du bestemmer selv hvilken modell som passer for deg. Det er mange modeller å velge blant i dag. En airfryer passer for deg som er glad i å lage mat. Ved å tilberede maten i en airfryer får du et raskt og sunt måltid. Den kan derfor brukes til å lage små og sunne mellommåltider. Derimot kan den også brukes til å tilberede større måltider.

En airfryer trenger ikke å ta mye plass på kjøkkenbenken. Mange modeller er like stor som en vanlig kjøkkenmaskin. Du trenger derfor litt plass til oppbevaring. Enkelte modeller leveres med en skuff, mens andre modeller har to skuffer. Vi anbefaler å kjøpe en airfryer med god kapasitet slik at du ikke behøver å tilberede maten i flere omganger.

En airfryer lager som regel ikke mye lyd. Dette er derimot en egenskap som kan variere. Du kan også få med ekstrautstyr som en bakeform, stekekurv og pizzapanne. Dette er ekstrautstyr som raskt gjør matlagingen mye morsommere. Det er også viktig at en airfryer er brukervennlig for deg, som skal bruke den.

airfryre kurver

Hvilken airfryer er best?

Det anbefales at du leser en oppdatert test om airfryer før du bestemmer deg for en passende modell. Hvilken modell som passer for deg kommer an på hvor mye mat du pleier å tilberede, om gangen. Det er praktisk å ha den stående på kjøkkenbenken. Den skal i utgangspunktet ikke ta mer plass enn en vanlig kjøkkenmaskin.

Det er viktig at en airfryer er brukervennlig. Den skal være enkelt å stille inn i forhold til hva du skal tilberede. De fleste airfryere leveres med et display som kan stille inn både temperatur og tid. Mange modeller har også et display som fungerer ved bruk av en touchscreen. Dette gjør airfryeren til et stilfullt inventar på kjøkkenbenken.

Du bør også vurdere hvor enkelt det er å bruke skuffene som råvarene skal ligge i. Det er selvsagt en fordel å ha to skuffer. Du kan da tilberede flere matvarer på en gang. De fleste modeller fungerer ved bruk av en roterende varmluftsfunksjon. Denne varmluftsfunksjonen tilbereder maten tilnærmet en varmluftsovn.

Det er også vanlig at en airfryer har en roterende funksjon som er automatisk. Denne funksjonen gjør det enklere å tilberede maten slik at du oppnår et jevnt resultat. Hvis du ikke har en airfryer med denne funksjonen, bør du sørge for å røre i maten selv. Den bør også være enkel å vedlikeholde. Den bør rengjøres etter bruk.

rød airfryer cosori

Konklusjon

Før du bestemmer deg for hvilke modell du skal velge, bør du lese en oppdatert airfryer test. I slike tester får du raskt informasjon om hvilke egenskaper de ulike modellene har. Det er viktig at en airfryer er brukervennlig. Det skal være enkelt å tilberede maten i hverdagen. Den bør også være stor nok til å kunne tilberede nok mat på en gang.

Du bør også vurdere egenskaper som blant annet touchskjerm, innstilte programmer og roteringsfunksjon. Det er ikke nødvendig å bruke mye olje i en airfryer. Du oppnår derfor raskt en sunnere livsstil uten friterte matvarer. Derimot smaker maten like godt som den gjør når den tilberedes i en vanlig frityrgryte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *