Er airfryer sunt?

Cosori pro svart airfryer

Stadig flere har gått til anskaffelse av en airfryer. Dette er en kjøkkenmaskin som skal tilberede pommes frites og andre friterte retter, uten bruk av olje. En airfryer skal derfor være et sunnere alternativ enn den klassiske frityrgryten. Mange erfarer at det brukes opptil 90% mindre fett ved bruk av en airfryer.

I en airfryer tilberedes maten ved at det sirkulerer varmluft. Det kan derfor hevdes at en airfryer fungerer på samme måte som en varmluftsovn. Maten tilberedes ved bruk av varmebehandling. Denne tilberedningen kan beskrives som en mellomting mellom koking og steking. I dag finner du utallige oppskrifter som kan tilberedes ved bruk av en airfryer.

Du kan blant annet tilberede pommes frites, kjøtt og fisk. Du kan også tilberede grønnsaker som du ellers pleier å koke. En airfryer gir raskt tilgang til sunne måltider, uten bruk av olje. Dette gjør at du kan nyte sunne måltider når du selv vil. I stedet for å fritere med olje, friterer du hovedsakelig ved bruk av varmluft.

Helsemessige fordeler med en airfryer

Det er enkelt å tilberede sunne retter ved bruk av en airfryer. Det brukes lite olje under tilberedningen. Dette er derfor et sunnere alternativ enn bruk av en tradisjonell frityrgryte. De fleste airfryere har innstillinger som gjør at du enkelt kan justere både temperatur og tid. Tilberedningen kan minne om en mellomting av steking og koking.

Du kan tilberede all slags mat i en airfryer. Du kan bruke råvarer som både er frosne og romtemperert. Du velger selv hvilke råvarer du ønsker å bruke. Du kan velge blant sunne matvarer som blant annet grønnsaker, fisk og kjøtt. Tilberedningen foregår uten bruk av olje. Næringsstoffene ivaretas derfor på en bedre måte.

Du velger selv hvilke råvarer du ønsker å bruke. De fleste oppskrifter gir en utfyllende beskrivelse av hvordan du skal tilberede maten. Når maten er ferdig tilberedt kan du nyte et sunt måltid, uten bruk av mye olje. Du vil oppnå den samme smaken som når maten er fritert. Derimot vil ikke måltidet inneholde like mange kalorier.

airfryer cosori premium olje

Bruk av olje i en airfryer

En airfryer fungerer på mange måter som en frityrgryte uten olje. Når du tilbereder maten ved bruk av en airfryer får maten en sprø overflate. Denne overflaten gjør maten tilnærmet den som lages i en frityrgryte. Du kan tilberede pommes frites og andre matvarer som du vanligvis friterer. Maten vil derimot ikke bli tilberedt direkte i olje.

Du sparer mange kalorier på å ikke bruke mye olje og fett i matlagingen. Dette vil sannsynligvis gi gode helsemessige fordeler på sikt. Sunne og raske måltider er noe som mange har behov for i  hverdagen. Maten som tilberedes i en airfryer passer folk i alle aldre. Du kan også tilberede sunne måltider til flere personer på en gang.

Hvilken olje kan jeg bruke?

Du bestemmer selv hvilken olje du ønsker å bruke i din airfryer. Du kan vanligvis bruke olje som er beregnet for baking, steking, grill og frityr. Du kan også benytte animalsk fett, om dette passer for deg. Det bør ikke tilsettes olje direkte i airfryeren. Den bør i stedet tilsettes i ingrediensene før tilberedning.

Det er viktig at du ikke bruker olje som er kaldpresset. Denne oljen kan brenne seg ved høye temperaturer. En airfryer er en praktisk kjøkkenmaskin der du legger maten i en slags skuff. I denne skuffen skal det ikke være mye olje. Du slipper derfor både lukt og lyd som gjerne kommer når du bruker frityrgryten.

Hvor mye olje skal jeg bruke?

En airfryer tilbereder maten uten bruk av olje. Du kan derimot bruke olje som en av ingrediensene under matlagingen. Du skal vanligvis ikke bruke olje direkte i airfryeren, da dette kan skade kjøkkenmaskinen. En teskje olje er nok om du velger å tilsette olje under matlagingen. Det er utallige modeller å få i dagens marked.

De ulike modellene har funksjoner som kan variere. Du bør derfor lese bruksanvisningen før du begynner å bruke airfryeren. Du bruker mye mindre olje og smør, enn det du vanligvis bruker i en stekepanne. Du får derfor tilgang til sunne måltider, som kan nytes med en gang. En airfryer er derfor et perfekt tilbehør på kjøkkenet.

cosori original mat

Kan en airfryer bidra til vektreduksjon?

Hvis du er en av dem som liker fritert mat, bør du tilberede maten i en airfryer. Dette er et sunnere alternativ enn å bruke en vanlig frityrgryte. Du unngår laget med olje som gjerne legger seg på maten når du friterer. Dette gjør at du ikke spiser så mange kalorier. Maten tilberedes mer naturlig  enn ved vanlig fritering.

Dette er en kjøkkenmaskin passer perfekt til deg som ønsker et sunnere alternativ. Når du tilbereder råvarene beholder du de sunne næringsstoffene. Dette er næringsstoffer som finnes naturlig i råvarene. Når du steker maten i en stekepanne, bruker du gjerne mye fett. Dette unngår du om du bruker en airfryer.

Når du tilbereder maten i en airfryer kan du bruke flere funksjoner. Dette er en kjøkkenmaskin som gir tilnærmet resultat som når du steker, koker eller friterer maten. Du kan derfor tilberede kjøtt, kylling, fisk og grønnsaker uten bruk av mye fett. Denne kjøkkenmaskinen er spesielt kjent for å være egnet til tilberedning av pommes frites.

Det tar ikke lang tid å bruke en airfryer. Den passer derfor perfekt til matlaging i en hektisk hverdag. Mange velger å bruke en frityrgryte til å lage raske måltider. Med en airfryer kan du lage raske måltider, uten å bruke mye olje. Slik får du raskt tilgang til sunne mellommåltider som gjerne inntas i løpet av en dag.

airfryer best i test 2 farger

Konklusjon

Bruk av airfryer blir stadig mer populært i dag. De mange produsentene lanserer derfor stadig nye modeller. Du kan derfor bruke tid på å finne en airfryer som passer ditt bruk. Du bør vurdere en airfryer som har stor nok kapasitet. Du kan velge blant mange praktiske funksjoner som gjerne forhåndsinnstilte.

Du vil raskt oppdage de sunne fordelene med en airfryer. Ved bruk av en airfryer bruker du lite eller ingen olje. Du oppnår det samme resultatet som du gjerne gjør ved bruk av en frityrgryte. Dette er derfor en kjøkkenmaskin som passer utmerket for deg, som ønsker raske og sunne måltider i hverdagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *