
SERVERING
4
Porsjoner

ARBEID
3
Minutter

STEKETID
20
Minutter
INGREDIENSER
- 4 middels store poteter
- 2 ss olivenolje
- 2 ts salt
- 1/2 ts sort pepper
- 1/4 ts hvitløkspulver
- 2 ss smør, smeltet
- 2 ss finhakket persille

FREMGANGSMÅTE
1. VASK potetene i vann. Klapp dem tørre med papir/håndkle.
2. SKJÆR tynne skiver, 6 mm fra hverandre, men stopp like før du skjærer hele veien gjennom.
3. VELG Forvarme på Cosori airfryer, juster temperaturen til 177°C, og trykk Start/Pause.
4. DEKK potetene med olivenolje, og krydre jevnt med salt, sort pepper og hvitløkspulver.
5. LEGG potetene i matkurven til airfryeren og stek i 30 minutter på 177°C.
6. PENSLE smeltet smør på potetene og stek dem i ytterligere 10 minutter på 177°C.
7. PYNT med finhakket persille.
Med litt modifikasjon ble dette de beste Hasselbackpoteter jeg har laget. Benyttet Beate poteter med skall.
La kryddersmør med hvitløk innimellom noen av spaltene.
I en liten kasserolle kokte jeg opp en spiseskje med ordentlig smør, normalsaltet, sammen med resten av soyaoljen, samt tre-fire fedd hvitløk (Kina) og tørket timian. Etter 30 min. penslet jeg potetene godt med smørblandingen. Stekte dem deretter videre i 10 minutter.
Knasende sprø utside, og myke inni. Beste jeg har smakt! Og etter min mening, så kan disse serveres til det meste. Jeg spiste i dette tilfelle bare potetene og det fungerte godt dét òg.
Steketid 20min. Mitt problem med dette er at potetene skal stekes først i 30min, så pensles med smør og stekes i nye 10min. Fordel å rett steketid. Måtte hvile kjøttet i 20min ekstra.