Hasselbackpoteter

hasselback poteter airfryer
OmtalerVanskelighetsgradEnkel

INGREDIENSER 

  • 4 middels store poteter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/4 ts hvitløkspulver
  • 2 ss smør, smeltet
  • 2 ss finhakket persille

INGREDIENSER

  • 4 middels store poteter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/4 ts hvitløkspulver
  • 2 ss smør, smeltet
  • 2 ss finhakket persille

FREMGANGSMÅTE

1.  VASK potetene i vann. Klapp dem tørre med papir/håndkle.

2.  SKJÆR tynne skiver, 6 mm fra hverandre, men stopp like før du skjærer hele veien gjennom.

3.  VELG Forvarme på Cosori airfryer, juster temperaturen til 177°C, og trykk Start/Pause.

4.  DEKK potetene med olivenolje, og krydre jevnt med salt, sort pepper og hvitløkspulver.

5.  LEGG potetene i matkurven til airfryeren og stek i 30 minutter på 177°C.

6.  PENSLE smeltet smør på potetene og stek dem i ytterligere 10 minutter på 177°C.

7.  PYNT med finhakket persille.

 

Ingredients

Directions

Hasselbackpoteter
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Hasselbackpoteter

  1. Steinar Askelien says:

    Med litt modifikasjon ble dette de beste Hasselbackpoteter jeg har laget. Benyttet Beate poteter med skall.
    La kryddersmør med hvitløk innimellom noen av spaltene.
    I en liten kasserolle kokte jeg opp en spiseskje med ordentlig smør, normalsaltet, sammen med resten av soyaoljen, samt tre-fire fedd hvitløk (Kina) og tørket timian. Etter 30 min. penslet jeg potetene godt med smørblandingen. Stekte dem deretter videre i 10 minutter.
    Knasende sprø utside, og myke inni. Beste jeg har smakt! Og etter min mening, så kan disse serveres til det meste. Jeg spiste i dette tilfelle bare potetene og det fungerte godt dét òg.

  2. Hans Forn says:

    Steketid 20min. Mitt problem med dette er at potetene skal stekes først i 30min, så pensles med smør og stekes i nye 10min. Fordel å rett steketid. Måtte hvile kjøttet i 20min ekstra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *