Parmesanlaks med stekte grønnsaker og poteter

Parmesanlaks med stekte grønnsaker og poteter, airfryer oppskrift laget i Cosori Dual Blaze TwinFry
Omtaler
Yields2 Servings
Laks - Sone 1
 400 g laksefilet i porsjonsstykker (hvilken som helst fiskefilet)
 20 g (0,25 dl) mandler
 15 g (0,25 dl) parmesanost
 2 tbsp persille
 1 fedd hvitløk
 0,50 sitron, skall
 0,25 tsp salt
 0,50 tsp nykvernet sort pepper
Grønnsaker - Sone 2
 200 g små vintomater
 300 g faste poteter
 1 tbsp rapsolje (avokadoolje)
 1 tsp timian
 Salt og pepper
Parmesanmajones
 1 dl majones
 1 fedd hvitløk, presset
 0,50 dl finrevet parmesanost
 0,50 tbsp sitronsaft
1

Ha mandler, parmesanost, persille, hvitløk og sitronskall, salt og pepper i en blender og kjør grovt. Det skal ikke bli til en krem, men ha en smuldrete konsistens.

2

Legg laksefiletene direkte i en kurv. Sørg for at det er plass mellom dem. Fordel parmesansmulet over laksefiletene. Spray gjerne laksen med litt olje.

3

Skrell potetene og skjær dem i ca. 3 mm tykke skiver. Legg dem i en bolle og bland med olje og krydder. Legg dem i sone 2-kurven og fordel dem så mye som mulig.

4

Stek laksen i sone 1 i 11 minutter ved 180 °C. Hvis laksen ikke er ferdig ennå, steker du den i 2 minutter ekstra.

Ingredients

Laks - Sone 1
 400 g laksefilet i porsjonsstykker (hvilken som helst fiskefilet)
 20 g (0,25 dl) mandler
 15 g (0,25 dl) parmesanost
 2 tbsp persille
 1 fedd hvitløk
 0,50 sitron, skall
 0,25 tsp salt
 0,50 tsp nykvernet sort pepper
Grønnsaker - Sone 2
 200 g små vintomater
 300 g faste poteter
 1 tbsp rapsolje (avokadoolje)
 1 tsp timian
 Salt og pepper
Parmesanmajones
 1 dl majones
 1 fedd hvitløk, presset
 0,50 dl finrevet parmesanost
 0,50 tbsp sitronsaft

Directions

1

Ha mandler, parmesanost, persille, hvitløk og sitronskall, salt og pepper i en blender og kjør grovt. Det skal ikke bli til en krem, men ha en smuldrete konsistens.

2

Legg laksefiletene direkte i en kurv. Sørg for at det er plass mellom dem. Fordel parmesansmulet over laksefiletene. Spray gjerne laksen med litt olje.

3

Skrell potetene og skjær dem i ca. 3 mm tykke skiver. Legg dem i en bolle og bland med olje og krydder. Legg dem i sone 2-kurven og fordel dem så mye som mulig.

4

Stek laksen i sone 1 i 11 minutter ved 180 °C. Hvis laksen ikke er ferdig ennå, steker du den i 2 minutter ekstra.

Parmesanlaks med stekte grønnsaker og poteter
This entry was posted in . Bookmark the permalink.