Kjøttpudding med bacon, hasselbackpoteter og fløtesaus

Kjøttpudding med bacon, hasselbackpoteter og fløtesaus airfryer oppskrift laget i nyhet Cosori Dual Blaze TwinFry
Omtaler
Yields3 Servings
Kjøttpudding
 1 liten gul løk, finhakket
 500 g kjøttdeig etter eget valg
 1 egg
 0,75 tsp salt
 0,50 tsp nykvernet sort pepper
 0,50 tbsp soyasaus (valgfritt)
 1 tbsp majones (valgfritt)
 1 tsp dijonsennep (valgfritt)
 1 tsp rosmarin (valgfritt)
 1 tsp timian (valgfritt)
 0,50 pk (ca. 55 g) bacon etter eget valg
Hasselbackpoteter
 500 g nye poteter (eller små, faste poteter)
 smør
 salt og pepper
 brødsmuler (valgfritt)
Fløtesaus
 2,50 dl fløte
 1 tbsp soyasaus
 kjøttsaften fra brødet
 Salt og sort pepper, etter smak
Forslag til servering
 Brokkoli eller haricots verts
 Tilsett salaten
1

Hakk løken. Bland sammen med kjøttdeigen og de øvrige ingrediensene i en bolle.

2

Form kjøttdeigblandingen til et brød. Ca. 10 x 17 cm. Legg baconet, gjerne «flettet», på toppen og krydre med nykvernet sort pepper.

3

Sett kjøttpuddingen i sone 1 på 175 °C i 30 min. Test med et grillspyd om kjøttsaften som kommer ut er klar og gjennomskinnelig. Hvis ikke, la det stå en stund til. Innvendig temperatur skal nå 70 °C.

4

Vask eller skrell potetene. Skjær spalter i dem. Legg dem i sone 2. Salt, pepper og legg en skive
smør på hver av dem, og topp med brødsmuler om nødvendig. Sett dem i sone 2 ved 180 °C i 20 minutter. Test med en tester om potetene er myke. Hvis ikke, fortsett stekingen i 5 minutter om gangen.

5

Varm opp en panne med ingrediensene til sausen. La det småkoke til sausen har tyknet litt. Smak til med salt og pepper.

Kjøttpudding med bacon, hasselbackpoteter og fløtesaus airfryer oppskrift laget i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

Ingredients

Kjøttpudding
 1 liten gul løk, finhakket
 500 g kjøttdeig etter eget valg
 1 egg
 0,75 tsp salt
 0,50 tsp nykvernet sort pepper
 0,50 tbsp soyasaus (valgfritt)
 1 tbsp majones (valgfritt)
 1 tsp dijonsennep (valgfritt)
 1 tsp rosmarin (valgfritt)
 1 tsp timian (valgfritt)
 0,50 pk (ca. 55 g) bacon etter eget valg
Hasselbackpoteter
 500 g nye poteter (eller små, faste poteter)
 smør
 salt og pepper
 brødsmuler (valgfritt)
Fløtesaus
 2,50 dl fløte
 1 tbsp soyasaus
 kjøttsaften fra brødet
 Salt og sort pepper, etter smak
Forslag til servering
 Brokkoli eller haricots verts
 Tilsett salaten

Directions

1

Hakk løken. Bland sammen med kjøttdeigen og de øvrige ingrediensene i en bolle.

2

Form kjøttdeigblandingen til et brød. Ca. 10 x 17 cm. Legg baconet, gjerne «flettet», på toppen og krydre med nykvernet sort pepper.

3

Sett kjøttpuddingen i sone 1 på 175 °C i 30 min. Test med et grillspyd om kjøttsaften som kommer ut er klar og gjennomskinnelig. Hvis ikke, la det stå en stund til. Innvendig temperatur skal nå 70 °C.

4

Vask eller skrell potetene. Skjær spalter i dem. Legg dem i sone 2. Salt, pepper og legg en skive
smør på hver av dem, og topp med brødsmuler om nødvendig. Sett dem i sone 2 ved 180 °C i 20 minutter. Test med en tester om potetene er myke. Hvis ikke, fortsett stekingen i 5 minutter om gangen.

5

Varm opp en panne med ingrediensene til sausen. La det småkoke til sausen har tyknet litt. Smak til med salt og pepper.

Kjøttpudding med bacon, hasselbackpoteter og fløtesaus airfryer oppskrift laget i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

Kjøttpudding med bacon, hasselbackpoteter og fløtesaus
This entry was posted in . Bookmark the permalink.