Butterfly-kylling med stekte grønnsaker og fløtesaus

Butterfly-kylling med stekte grønnsaker og fløtesaus airfryer oppskrift cosori dual blaze twinfry
Omtaler
Yields4 Servings
Kylling og marinade
 1 hel kylling, ca. 1,3 kg
 2 tbsp raps- eller avokadoolje
 2 fedd hvitløk, presset
 1 tsp timian
 salvie
 1 tsp salt
 1 tsp kvernet sort pepper
Grønnsaker
 5 ca.5 nypoteter (ferskpotet)
 1 rødløk (løk etter eget valg)
 1 gulrot
 1 hel hvitløk
Urtesaus
 Skinnet fra kyllingen
 2 dl pisket fløte
 0,50 dl hvitvin
 salt og sort pepper
Servering
 Frisk timian og/eller salvie
1

Skjær kyllingen i to langs ryggraden med en skarp kniv eller saks.

2

Bind den sammen slik at den ligger «flatt». Skyll og tørk.

3

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen i en plastpose som kan romme kyllingen. Legg kyllingen i posen og masser marinaden over kyllingen. La den gjerne marinere i romtemperatur i minst 30 minutter.

4

Legg kyllingen i "Grandzone" med skinnsiden opp. Still inn på 190 °C i 20 minutter, på "roast". Del de skrelte eller vaskede potetene i to og rødløken i fedd. Skrell eller vask gulrøttene og skjær dem i skiver på skrå.

5

Skjær av toppen av den hele hvitløken. Legg dem i posen der kyllingen var og bland rundt slik at det er marinade overalt.

6

Etter 20 minutter tar du ut boksen med kyllingen og fordeler grønnsakene rundt. Stek i ytterligere 20 minutter på 190 °C «Roast».

7

Kyllingen er ferdig når kjøttet er helt hvitt og det ikke kommer ut rosa kjøttsaft når du tester den. Innvendig temperatur skal være over 72 °C. Ta kyllingen og grønnsakene ut av kurven og hold dem varme. Hell sausen over i en kjele. Tilsett ingrediensene til sausen og kok opp på middels varme under omrøring til sausen tykner. Smak til med salt, pepper, timian og salvie.

8

Server kyllingen og grønnsakene med sausen. Pynt med fersk timian eller salvie for ekstra farge.

Butterfly-kylling med stekte grønnsaker og fløtesaus airfryer oppskrift cosori dual blaze twinfry middag

Ingredients

Kylling og marinade
 1 hel kylling, ca. 1,3 kg
 2 tbsp raps- eller avokadoolje
 2 fedd hvitløk, presset
 1 tsp timian
 salvie
 1 tsp salt
 1 tsp kvernet sort pepper
Grønnsaker
 5 ca.5 nypoteter (ferskpotet)
 1 rødløk (løk etter eget valg)
 1 gulrot
 1 hel hvitløk
Urtesaus
 Skinnet fra kyllingen
 2 dl pisket fløte
 0,50 dl hvitvin
 salt og sort pepper
Servering
 Frisk timian og/eller salvie

Directions

1

Skjær kyllingen i to langs ryggraden med en skarp kniv eller saks.

2

Bind den sammen slik at den ligger «flatt». Skyll og tørk.

3

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen i en plastpose som kan romme kyllingen. Legg kyllingen i posen og masser marinaden over kyllingen. La den gjerne marinere i romtemperatur i minst 30 minutter.

4

Legg kyllingen i "Grandzone" med skinnsiden opp. Still inn på 190 °C i 20 minutter, på "roast". Del de skrelte eller vaskede potetene i to og rødløken i fedd. Skrell eller vask gulrøttene og skjær dem i skiver på skrå.

5

Skjær av toppen av den hele hvitløken. Legg dem i posen der kyllingen var og bland rundt slik at det er marinade overalt.

6

Etter 20 minutter tar du ut boksen med kyllingen og fordeler grønnsakene rundt. Stek i ytterligere 20 minutter på 190 °C «Roast».

7

Kyllingen er ferdig når kjøttet er helt hvitt og det ikke kommer ut rosa kjøttsaft når du tester den. Innvendig temperatur skal være over 72 °C. Ta kyllingen og grønnsakene ut av kurven og hold dem varme. Hell sausen over i en kjele. Tilsett ingrediensene til sausen og kok opp på middels varme under omrøring til sausen tykner. Smak til med salt, pepper, timian og salvie.

8

Server kyllingen og grønnsakene med sausen. Pynt med fersk timian eller salvie for ekstra farge.

Butterfly-kylling med stekte grønnsaker og fløtesaus airfryer oppskrift cosori dual blaze twinfry middag

Butterfly-kylling med stekte grønnsaker og fløtesaus
This entry was posted in . Bookmark the permalink.