Brent spansk ostekake (baskisk ostekake)

Baskisk ostekake airfryer oppskrift laget i Cosori sin Dual Blaze TwinFry
Omtaler
Yields12 Servings
 600 g kremost
 3 dl pisket kremfløte
 1,50 dl sukker (eller f.eks. erytritol for et sukkerfritt alternativ)
 4 egg
 2 tbsp hvetemel (kan utelates for glutenfritt alternativ)
 1 tsp vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
1

Visp sammen alle ingrediensene i en stor bolle med en elektrisk visp til en jevn masse.

2

Ta ut en springform som passer i Grandzone-kurven. Bekled den med bakepapir ved å smuldre sammen bakepapiret til en ball, brette det ut og presse det ned i formen.

3

Hell røren i formen, og klipp av bakepapiret som stikker opp over formen. Dette er viktig, for papiret må ikke komme i kontakt med det øverste varmeelementet i airfryeren, da det kan ta fyr.

4

Sett formen forsiktig inn i Grandzone og sett den på 190 °C i ca. 30-50 minutter. Tiden vil variere avhengig av størrelsen på formen. Ostekaken er ferdig når det «drypper» jevnt over hele ostekaken når du rister litt på den, og når den har fått sin karakteristiske brente farge på toppen. Hvis du har et termometer, kan du måle temperaturen i midten av ostekaken. Den skal være 68 °C.

Baskisk ostekake airfryer oppskrift laget i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

5

La den avkjøles i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.

Baskisk ostekake airfryer oppskrift laget i Cosori Dual Blaze TwinFry

Ingredients

 600 g kremost
 3 dl pisket kremfløte
 1,50 dl sukker (eller f.eks. erytritol for et sukkerfritt alternativ)
 4 egg
 2 tbsp hvetemel (kan utelates for glutenfritt alternativ)
 1 tsp vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Directions

1

Visp sammen alle ingrediensene i en stor bolle med en elektrisk visp til en jevn masse.

2

Ta ut en springform som passer i Grandzone-kurven. Bekled den med bakepapir ved å smuldre sammen bakepapiret til en ball, brette det ut og presse det ned i formen.

3

Hell røren i formen, og klipp av bakepapiret som stikker opp over formen. Dette er viktig, for papiret må ikke komme i kontakt med det øverste varmeelementet i airfryeren, da det kan ta fyr.

4

Sett formen forsiktig inn i Grandzone og sett den på 190 °C i ca. 30-50 minutter. Tiden vil variere avhengig av størrelsen på formen. Ostekaken er ferdig når det «drypper» jevnt over hele ostekaken når du rister litt på den, og når den har fått sin karakteristiske brente farge på toppen. Hvis du har et termometer, kan du måle temperaturen i midten av ostekaken. Den skal være 68 °C.

Baskisk ostekake airfryer oppskrift laget i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

5

La den avkjøles i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.

Baskisk ostekake airfryer oppskrift laget i Cosori Dual Blaze TwinFry

Brent spansk ostekake (baskisk ostekake)
This entry was posted in . Bookmark the permalink.